pondělí 25. června 2012

Červen







 Princův dobročinný bazar

Tento měsíc, pořádá občanské sdružení Kočky Bruntál, opět na Žlutém kopci 3, bazar ošacení, opasků, kabelek a různých líbivých,či upomínkových předmětů. Akce proběhne 9.6.2012 od 10.00 - 17.00hod pod širým nebem neboť bude svítit sluníčko!!!  V útulku Princovo se na Vaši návštěvu budou těšit nejen naše kočičky, které budete moci sami z dlaně nakrmit, ale také i my - starostliví pořadatelé, spolu s organizátorkou bazaru, Olinkou Nitkovou!!! Dobrá atmosféra, pohoštění a inovace útulku bude zajištěna. Jste srdečně všichni vítáni!!!  




Bez oddaných a obětavých lidí, kteří nekoukají na čas a přiloží zdarma ruku k dílu - by to opravdu nešlo!!! ...jen aby se vše povedlo a návštěvníkům líbilo.... Martin Bystroň se z vervou pustil do malování všech místností. Jeho tempu jsme skoro nestačili. Ale to se nám líbilo neboť výsledek byl nádherný nejen ke spokojenosti kočiček, které plnými doušky vnímaly zajímavou vůni barev, ale i krásnou barevnou čistotu, která vnímavému oku ač lidskému či predátorskému nemohla rozhodně uniknout. Ti, kdo navštívili  útulek v den bazarového opojení, jej mohli řádně dle svého soudu i zkolaudovat.



         










Hotovo - můžeme začít!!! Dobročinný bazar, pořádaný Olinkou Nitkovou a jejím mužem Miroslavem, měl ač za přeháňkového počasí - obrovský úspěch.  Svou velkou účastí na této akci přispěli k podpoře útulku Princovo jak bruntálští tak i přespolní - Rýmařov, Krnov, Prostějov, Olomouc. Byli jsme velmi potěšeni z tak obrovské účasti, kterou jste věnovali nejen bazárku, ale i našim kočičkám v útulku. Byli jste všichni strašně úžasní a laskaví. Srdečnost a dobrá nálada, rozhodně nikomu nechyběla. Všem se vám u nás viditelně líbilo. Kočičky byly skvělé a kamarádsky přítulné jako vždy. I Baryk si přišel na své a mnozí jste nezapomněli ani na něj. Děkujeme!!! Bazárek končil v záři slunečních paprsků v 17.00hod a všichni hosté vnesli do celé akce nádhernou atmosféru a dobrý pocit konání pro správnou věc. No a my jsme chtěli na oplátku, váš pobyt u nás zpříjemnit nejen výhodným nákupem zajímavého oblečení a návštěvou útulku, ale obohatit tento den   vhodným  pohoštěním - kávou, domácími svatebními koláčky a povidlovými šátečky....nic nezbylo, tak doufáme, že chutnalo???... Celý výtěžek z této akce věnovali Olinka a Miroslav útulku Princovo - na léky, krmivo, provoz a na zvelebení útulku. Strašně Vám všem za podporu děkujeme!!! Vaše účast a taková pomoc je nepochybně pro kočičky v útulku - nesmírně důležitá!!!











Na takové sponzory, jako jsou -
 Olinka Nitková a Miroslav, 
Hotel - Monte Negro, Kadeřnictví - Věra,



jsme právem pyšní a jsme velmi rádi, že náš útulek ode dne založení a také celoročně podporují!!! 

Bez vás by naše činnost v útulku byla o hodně těžší.
Neexistují krásnější slova díků, než - díky, díky, díky !!!

Kočky Bruntál o.s.,




Navštívil nás pan Václav Mores - bruntálský místostarosta













Naše kočičí voliéra sklízela zaslouženou pochvalu opravdu ode všech. Jsme na ni také pořádně pyšní!!! Ale také jsme pyšní na našeho bruntálského místostarostu, pana Václava Morese, za jeho silnou agitaci v podpoře zprovoznění bruntálského útulku pro kočky - Princovo. Nejenže poctil náš útulek v tento den se svou paní také návštěvou, ale jeho projevy obdivu za naši vykonanou práci byly pro nás velikou podporou. Odměnou nám bylo z úst zdejšího místostarosty sděleno, že rada města Bruntál, schválila pro tento rok, útulku Princovo, finanční podporu ve výši 5.000,-Kč. Pan Mores je také, jako někteří z nás, velkým i malým obdivovatelem koček avšak stavba veliké voliéry pro naše kočičí predátory předčila jeho očekávání a doslova jej uchvátila. ...Nádhera...!!!  Jedním slovem - řečeno vše. My, pane místostarosto děkujeme za Vaši návštěvu. A pozvání do našeho útulku Princovo, platí pro Vás i Vaši milou paní, opět o vánocích. Děkujeme, že jste si na nás udělali oba čas!!!...   a Čenda nám to vše zpečetil...              
                                                                                                                                    Kočky Bruntál o.s.,






Ani červen ač teplý měsíc se nevyhnul útrapám některých kočiček a hlavně koťátek. Doslova z nebe se nám  do útulku sypala malá koťátka. 







Filípek
Čendík












Filípek - roční nalezenec mezi paneláky s uvázanou šňůrou kolem krku, byl vděčný od prvního dne za misku dobrého papání. Dodnes svým hlasitým projevem nás častuje za nedochvilnost  servírování jídla!!! Malého, rezavého Čendíka, přinesla dvě malá děvčátka z Bruntálu od mrtvé ležící matky. Čendík nechápal proč si ho vlastně jeho máma nevšímá a nezahřívá jej svou láskou. Jeho vrozený instinkt mu při pohledu na nehybné tělo, nevěstil však nic dobrého. Cítil, že raději setrvá na místě a počká  na něco, čemu se v lidské řeči říká - pomoc. Vyplatilo se!!! A my máme z malého kocourka velkou radost.
Ginna
Ginna - úžasná , tříbarevná kočička, kterou přivedli dva muži s tím, že se tahle máma snaží schovat dvě malá koťátka v jejich dílně ve velmi prašném prostředí. Ginna hledala pouze teplo pro své malé. Nerozlišovala pohodlí. I tak bohužel o své koťátka přišla neboť sama nebyla zdravotně na tom nejlépe a její mléko, které podávala svým dětem obsahovalo toxiny z pozůstatku porodu. Dnes je Ginna  po operaci a uzdravuje se. Ač nemá vlastních dětí, zjevně je nápomocná k výchově o ostatní, malá koťátka v útulku. Julinka - želvinovitá kráska z Krnova s  velikýma očima. Nádherní a duchaplní lidé ji ustlali na hadře přímo v parkovišti aut. Zřejmě aby se zbavili nevhodné, březí kočičky. Julinku našla hodná paní náležitě tímto činem, právem rozezlená. Přestože má sama tři kočičky, přispěla finančně na její pobyt u nás a na její další lékařskou péči. Opravdová pomoc zvířeti!!! Děkujeme!!! 

Brouček
Brouček - mourovatý, statný kocour. Zdánlivě robusní, ale v jádru velmi, velmi křehký a strašně zranitelný. Na hlavní cestě, vedle bruntálského marketu Penny, byla naši sponzorkou Olinkou, objevena mrtvá kočička z roztříštěným tělěm po nárazu auta. V těchto místech křižovatky, by měl každý řidič zpozornět a vézt svůj vůz téměř krokem neboť přehlednost křižovatky na tomto úseku, vyžaduje pozornost a zpomalení rychlosti. Nestalo se tak!!! Kočička, která se snažila tuto cestu za potravou přejít, díky pohrdavému řidiči ke zvířatům , ji už nikdy nepřejde. Nevrátí se nikdy ke svému milému, se kterým trávila svůj nezáviděníhodný, kočičí, starostlivý život. Kocourek mrtvou družku nalezl na krajnici hned druhý den a po celý tento den, seděl u své mrtvé milé a teskně mňoukal o pomoc. Náhodně projíždějící Olinka, mrtvé tělíčko přenesla do bezpečného místa a snažila se kocourkovi nabídnout pomoc v podobě voňavé kapsičky a laskavých slov. Kocourek na slova útěchy opravdu slyšel, ale přepravku za pomoc v této chvíli nepovažoval. Bylo nám jej hrozně líto. Pokud je tu zanecháme pospolu, jaký bude osud tohoto kocoura, který se nechce vzdálit od své milované. Museli jsme přenést mrtvé tělo kočičky do klidného a jemu dobře viditelného místa. Tělo jsme umístili do záchytné klece a syrové kuřecí maso, udělalo službu tu nejdůležitější. Kocourek se chytil do klece! V noci jsme jej přemístili do kotce v útulku a zjistili jsme kromě zástupu klíšťat, že je mazel prostě největší. Broučka - /jméno dle jeho povahy/ jsme si všichni pro jeho povahu, hrozně rychle zamilovali. Bylo nám divné, že takového, mazlivého kocourka nikdo nehledá. V okruhu místa, kde byl nalezen, jsme se ptali majitelů domů  a rodinných domků, zda jej nikdo nepostrádá? Zřejmě nikdo! Nechápeme však, kde vzal v přírodě tolik neskrývané lásky a důvěry k člověku ač jej nikdy nepoznal. Zřejmě nám až čas ukáže, komu vlastně tento krasavec a tato mourovatá, přemíra lásky a citu - patří. Prozatím si Broučka u nás ponecháme. 
                                                                                                                                    Kočky Bruntál o.s.,





Žádné komentáře:

Okomentovat