pátek 6. února 2015

únor

moto měsíce:

Jedině v tom domě bude štěstí a blahobyt,
jehož práh překročí kočka.
(Ruské přísloví)


...kresba tužkou...


...krátké zprávičky z Princova...

...koťátko Tína, našlo svou rodinu...!!!
...sponzorsky jsme pořídili do útulku pračku...
...smutné koťátko Turčinka...
...Emilek našel konečně svou rodinu...!!!
...návštěvnice Natálka...
...koťátko Apolenka má svou rodinu...
...kočky v zimě...
...venkovní kočky...
...tuláci...
...paní Rozprýmová s dětmi/malí přírodovědci/, navštívila opět kočičky...
...kocourek Čertík v DD Bruntál...
...kocourek Lucky s poraněnou pánví...
...máme překrásná koťata...
 


...Tína v rodině...

Po nezdařilé péči v Bruntále u náhodné a koťátka chtivé, mladé ženy, se Tína po špatných zkušenostech a společnosti této ženy, dostala do péče mladé maminky a jejího, malého synka z Ostravy. Po vyhlášení akce ,,Auto lékárna do útulku", se nám ozvala paní Janošcová z Ostravy a výměnou za lékárničku, prý si odveze nějakou kočičku. Záleží, která si ji se synem vybere!!! Ihned po vstupu do dveří se Tína projevila jako ta pravá a do náruče své vyvolené, po celou dobu, opravdu nikoho nepustila. Bylo rozhodnuto. ...Tína jede do Ostravy...!!!...Vypsaly se protokolové náležitosti, rozloučili jsme se s touto nádhernou kočičkou a zamávali na cestu!!!...Tíno, někdy napiš...!!!...A zde jsou důkazy její nové, úžasné rodiny a nejen spolubydlících, ale i milujících majitelů!!!
 Děkujeme Vám za péči...!!!..moc, moc...!!!


  
 ...sponzorsky, pračka útulku...

Nejen loňská akce ,,Kočičí přání" ale právě v Bruntále žijící úžasní lidé a milující kočičky stejně jako my, nám mimo tuto akci přispěli, rozdílnou částku, která chyběla ke koupi automat. pračky, hotově. Bylo to tak nečekané a tak překvapivě nádherné, že pocity radosti se dají stěží slovně vyjádřit!!!...kočky musej být vypraný...!!!...zněla krásná a úsměvná slova v telefonu našeho úžasného dárce!!! A my vám na oplátku sdělujeme, že kočičkám již  řádně a opět pereme a Vám oběma, pane a paní V......, hrozně moc děkujeme!!!!!...díky, že jste...!!!!!!!!!!!!!!!
Kočky Bruntál 

 ...smutná Turčinka...

Turčinka je tříměsíční, dlouhosrsté koťátko, nalezené v jedné zahradě, kde se o zvířátka prostě nikdo nestará. Takže útulek, byla jasná volba. Mladá slečna ač si koťátko ihned zamilovala a odnesla domů, za dva dny nám jej přinesla zpět neboť zjistila, že je tahle malá slečna, velmi živý tvor. Nesmí si ji ponechat neboť má doma ještě velmi malého sourozence...to je nám moc opravdu líto... !!!...bude se líbit někomu z vás...???...nabídnete této krásce váš, pro ni tolik vytoužený domov...???  tel: 776 839 044


...Emilek v rodině...!!!
 
Šestiletý, kocourek po zemřelé majitelce se konečně dočkal opět lidské lásky a péče. Když se manželé Šimečkovi z Bruntálu, o Emilkovi a jeho stále trvajícím smutku a bolu na duši dozvěděli, rozhodnutí, Emilkovi nabídnout svůj domov, bylo téměř bleskurychlé!!!! Emilka jsme po dohodě přivezli do nového příbytku a se zatajeným dechem jsme sledovali, jak se bude kocourkovi jeho nový domov líbit. Po pár minutách nám spadl kámen ze srdce. Emilek si začal se zájmem procházet nové prostředí  a kočičky, které v této domácnosti žily, mu vůbec nevadily. A majiteli bytu, panu Šimečkovi, Emilek ihned dával najevo neskrývané poděkování. Byli jsme všichni takovým obratem, dříve tolik nešťastného kocourka, stále vysedávajíc v útulku na okně a toužebně volajíce do dáli svůj domov, nejen překvapeni, ale zároveň hrozně šťastni!!! Nebylo nás již třeba tady déle !!! V tichosti jsme se z bytu vytratili a ubírali se dál opět k našim dalším povinnostem, k útulku. Paní Šimečková nám po pár dnech sdělila...Emča je v pohodě a bez problémů...!!!...z počátku s námi spával v posteli, dnes chodí po bytě a dokonce si i hraje s ostatními...!!!...největší kamarád je z manželem...!!!...Nádherná slova!!! Co více si pro Emilka může přát i jeho bývalá majitelka, která se na něj z nebeského ráje určitě stále dívá, co více si mohou přát pečovatelé útulku, když se najdou pro nešťastnou kočičku, laskaví a úžasní lidé, jako jsou právě manželé Šimečkovi z Bruntálu!!!!...děkujeme vám opravdu moc za vaše gesto, ale i za znovunalezenou lásku pro Emilka...!!!
Kočky Bruntál
 ... malá návštěvnice Natálka... 

O víkendu, naše kočičky navštívila tahle malá bruntálská, návštěvnice Natálka. Nejenže se ji kočičky všechny hrozně líbily a nejméně pět z nich,  právě nutně potřebovala s sebou domů, ale malou Růženku si od první chvíle velmi zamilovala. A co bylo zvláště úsměvné, malá Natálka a Růženka si byly vizuelně, opravdu podobné Maminka však nepočítala zatím s  takovým přírůstkem do domu, ale slíbila Natálce, že se zeptá, ještě doma tatínka....no, Natálko...!!!...budeme se na tebe s maminkou opět těšit...!!!  
  
...Apolenka v Albrechticích... 

Tříměsíční, čtyřbarevné koťátko, nalezeno v zimě a bez domova v Bruntále. Apolenka byla velmi silně začervená. Bříško měla téměř širší, než byla dlouhá ona sama. S pomocí ATB a šetrným odčervením, však vše dobře dopadlo a po měsíci pobytu u nás, dokonce tahle kráska, našla i svou milující rodinu. Mladý pár z Albrechtic si přijel do útulku pro koťátko neboť nedávno přišli o svou nemocnou kočičku a bez kočky je doma hrozně smutno. Apolenka, dříve plaché a ne příliš hravé koťátko se mohla před svými zájemci doslova přetrhnout. Svými, i pro nás na ni nezvyklými kousky se tolik snažila upoutat pozornost, že po hodince předvádění, Apolenka vyhrála svou soutěž krásy a mladý pár si svou malou, odvážel radostně domů. Za dva dny nám slečna telefonovala...malá je hrozně živá, až moc..!!!...ale to je dobře...!!!...dokonce hned ten první den, škrábala i na škrábadle...!!!Apolenko, přejeme ti mnoho nádherných chvil v této rodině a vám oběma za péči pro Apolenku, moc děkujeme!!!!

...kočky v zimě...
Kočky, jak známo, milují teplo. Zimu a sychravé plískanice zrovna nevyhledávají. Přesto se s chladným počasím dokážou zdravé kočky vyrovnat. Vaši pomoc ale určitě většina z nich ocení. Existují i výjimky – například norská lesní nebo mainská mývalí nejsou rozhodně nijak choulostivé a jsou mnohem odolnější proti chladu než obyčejná kočka domácí. 

...venkovní kočky...

Venku je opravdu velký mráz a opuštěné miciny mrznou!! Takovýto domeček je pro ně úplný přepych!Pokud si vás "přivlastnila" venkovní kočka, která je zvyklá se kdykoliv a jakkoliv pohybovat mimo domov, přichystejte jí na zimu alespoň teplé místo na spaní. Nezáleží na tom, zda vyberete sklep, garáž nebo teplou chodbu v domě. Ti odvážnější, mohou zhotovit i nenáročné boudičky.

Do přepravky nebo krabice dejte nejlépe seno. Staré oblečení nebo papíry vstřebávají vlhkost a nebo dokonce plesniví, proto s nimi buďte opatrní. Když si nebudete svým výtvorem jistí, můžete boudičku nebo pelíšek pro kočku koupit.


...tuláci...
Toulavé kočky trápí chladné počasí. Dospělí, dobře živení a zdraví jedinci zimu zvládnou, ale malé kotě nebo starší kočka, přivítá od vás jakoukoli pomoc. Najdete-li promrzlé zvíře, pokuste se jej alespoň umístit do útulku!!!
Dbejte na to, aby kočkám nezamrzala voda v miskách, zvlášť pokud nádoby necháváte venku. V zimě mají kočky také větší nároky na množství a kvalitu potravy – udržování tepla je stojí více energie. Proto dávejte kvalitnější energeticky bohatší krmení. Kočkám, které jsou zvyklé na jídlo pravidelně chodit, můžete zalít granule teplou vodou nebo vývarem. Získají tak teplou potravu do žaludku.

...kocour Čertík v DD Bruntál...

Kocourek Čertík k nám přišel do útulku před dvěma lety, jako ztracená a hrozně vyhublá kočička. Byl tak tichý a oddaný svému osudu, že jsme mu týž den raději poskytli domácí, bytové podmínky, ve kterých pro svou oddanou, kočičí lásku své majitelce, zůstal doposud. Čertíka pro jeho velmi něžnou a klidnou povahu jsme tedy začali připravovat na jemný a opatrný dotek nejen k dětem ale i k seniorům. Čertík byl velmi učenlivý a vše velmi rychle chápal. A svou neskrývanou  lásku, vrnění  a kočičí mazlení, věnoval z celého srdíčka, babičkám při každé felinoterapii v domově důchodců v Bruntále. Je nádherné vidět letitou stařenku, která se ač nemůže postavit na své nohy a rozevřít své dlaně, přesto si radostně užívá tento ve společnosti kocourka Čertíka, radostný den!!!...hodně zdraví paní Hrušková...!!!...Čertík i my se těšíme na další návštěvu...!!!













    

 
                         Krásného Valentýna
                                         přejí
 
 
                             Kočky Bruntál z.s.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat