pátek 25. listopadu 2011

Ztratila se Vám kočka?

V okamžiku, kdy se Vám kočka ztratí je třeba si uvědomit, kde jste ji viděli naposledy. Pokud jste si jisti, že se ztratila před chvílí, že vyběhla z bytu, okamžitě ji hledejte. Bude ještě blízko a uslyší své jméno a Vaše volání. Pokud je Váš dům vždy uzavřen, jděte se rychle přesvědčit, jestli tomu tak je i nyní. Pokud jsou dveře otevřeny, uzavřete je a uzamkněte. Začněte hledat od spodu směrem po schodišti nahoru. Kočky milují běhání po schodech nahoru. Při troše štěstí můžete kočku najít v nejvyšším poschodí. Pokud tam ale není, musíte hledat uvnitř domu.

Pokud je možnost, že se Vaše kočka dostane do sklepa, do prádelny nebo kočárny, prohlédněte tento prostor co nejrychleji. Nebyli jste úspěšní? Hledejte v nejbližším okolí. Hledejte před domem, okolo domu, v křoví u domu, u popelnic, pod auty, kolem vedlejšího domu atd... Při hledání klidným hlasem volejte svoji kočku jménem, jakoby jste ji viděli. I když právě k Vám nevyjde vstříc, nevadí to, podle hlasu Vás pozná a neuteče někam dále. Přemýšlejte jako ona. Kam byste se schovali. Kolemjdoucích se ptejte, zda neviděli Vaši kočku a popište jim jí. Hlavně se nestyďte!!! Je možné, že ji opravdu zahlédli a mohou Vám tak velmi pomoci.

Hledejte ji co možná nejdéle.

IDEÁLNÍ DOBA HLEDÁNÍ JE TA, PŘI KTERÉ JE VAŠE KOČKA NAKONEC NALEZENA!!!

Pokud ji však nemůžete stále nalézt, přejděte k dalším bodům:
  • Zhotovte si letáčky s výzvou ( prosíme, pomozte a děkujeme za pomoc, popřípadě odměna ). Popis Vaší kočky (barevnost a věk).
  • Poznávací znamení (obojek, zástřih ucha nebo jiné označení)
  • Místo a datum ztráty (uveďte přesnou adresu např. u kina, u samoobsluhy..
  • Telefonní číslo na Vás napsáno velkými číslicemi
LETÁČKY ROZNESTE PO CELÉM OKOLÍ

Vyvěste je na váš i sousední dům, sloupy veřejného osvětlení, samoobsluhu, poštu, obchody, chovatelské potřeby, u veterináře atd... Na Vaší výzvě musí být vidět, že máte svou kočku opravdu rádi a chcete ji najít.

Čím více letáčků v okolí vašeho bydliště bude viset, tím větší šance bude mít Vaše kočka na nalezení. Mluvte o své ztrátě a ptejte se náhodných, jestli Vaši kočku neviděli. Čím více lidí Vás uvidí, že hledáte stále svou kočku, sami oni se zapojí také do hledání. Nebudou hledat jako Vy, ale budou pozornější k okolí a různým skrýším v hodné pro kočku. Ptejte se dětí, vidí mnohdy lépe než dospělí, ptejte se starých lidí, vidí mnohdy lépe než mladí. Nebojte se, lidé Vás pochopí a vcítí se do Vašeho trápení, někteří Vás i povzbudí.Obvolejte útulky, veterináře a Městskou policii, oznamte jim svou ztrátu a zanechte jim tel. číslo a poproste je, zda by informaci o ztracené kočce nezveřejnili na svých webových stránkách. Pokud nemůžete, pak požádejte někoho blízkého, který má doma internet, aby informoval o Vaší ztrátě na vhodných stránkách - Nalezenci.cz a Kočky-online.cz, - rubrika Ztratili se.


A MY VÁM K TOMU BRZKÉMU SHLEDÁNÍ, PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ

Žádné komentáře:

Okomentovat