pondělí 2. ledna 2012

Leden



Chtěla bych svému úžasnému týmu za tento rok 2011 hrozně moc poděkovat za dokonalou a láskyplnou práci v našem kočičím  útulku ,,Princovo". 

Panu Kroupovi - za vždy perfektně provedenou a domyšlenou práci v každém směru. Jeho každodenní nasazení a tempo ve kterém mu málokdo stačí je obrovské. Náš útulek při jeho tvůrčích schopnostech a  legraci, kterou denně svou povahou do tohoto domu vnáší - nám opravdu vzkvétá. Jeho osobní pomoc je z nikým nezaměnitelná. Finanční podpora kočičkám je pro něj tak samozřejmá, že nechce vůbec slyšet slova díků. 

Pane Kroupo, moc děkuji za vše co pro útulek děláte a za kočičky, kterým se z láskou věnujete!!! Neznám výstižnější slovo, které by dostatečně potvrdilo to co cítím, s úctou k Vám - díky, díky, díky!!!

Panu Svobodovi - za časté návštěvy v našem útulku, které jsou vždy bohatým přínosem kvalitního vařeného jídla, konzerv či tolik zamilovaných kapsiček pro kočičky. Nutno podotknout, že na pejska, který žije u nás   také nikdy nezapomněl a Baryk mu vše řádně oplácí svoji viditelnou láskou a radostí, už jen když jej u dveří vidí. Pan Svoboda nedá však dopustit ani na naše pracovnice v útulku a vždy jim s radostí a bondovskou  elegancí mu vrozenou, přinese vlastnoručně upečenou bábovku, šátečky či velmi výborný štrůdl. Čokoládová kokina jsou pro něj samozřejmostí. Prostě, vždy něco dobrého na zoubek a energii do těla.

 Pane Svobodo, je úžasné Vás mít v našem týmu. Muže Vašeho formátu. Máme radost z Vašich návštěv neboť ještě větší radost mají kočičky a ta oboustranná náklonnost je tak překrásná, že člověk stojí jen v úžasu a pozoruje vše s radostí v srdci a ví, že to vše opravdu stojí zato. Díky!!! 

Panu Ficnarovi - nestárnoucímu mladíkovi, plných nápadů, ochoty a správného přístupu k dané věci. Ač sám nemocen, vždy nám jeho nabídnutá pomoc přišla vhod. Po našich vizuelních  prosbách, následovalo většinou od pana Ficnara jeho vlastní provedení a nutno dodat, vždy perfektně upraveno, uděláno, zhotoveno či zpracováno. Kocourka, kterého pan Ficnar objevil mezi rod.domy, kde právě léta žije, si chtěli s manželkou vzít k sobě do domu, ale malý kocourek tak upěnlivě a neustále plakal, že bylo nutno jej přivézt k nám do útulku, kde má nyní své kamarády a na pobyt si svým pláčem již neztěžuje. Díky, že jste ke kočičkám všímavý a není Vám jejich osud lhostejný.

Pane Ficnare, děkuji Vám velmi za Vaši dokonalou, dosavadní práci. Za minutové návštěvy s Vašim hafanem Flíčkem před našim útulkem. Je vidět, že na nás myslíte. Uzdravte se a doufám, že s jarním počasím a dobrým, zdravým nasazením Vás opět u nás uvidíme.
Děkuji za vše!!!

Zdeničce Svobodové - za její perfektní a dokonalý přístup k práci, kterou v útulku vykonává. Vždy spolehlivá a precizní! Co se týče jejich výzdob ač k určitým akcím či každodenní výměnu, nečisté za  čisté doplňky vytvářející u nás, nejen pro kočičky dobrou  pohodu, vždy má vše perfektně naaranžováno. Její láska ke kočičkám je stejně tak laťkou vysoko navýšena, jako její v útulku  vykonaná práce. S každou kočičkou se dokáže mazlit tak něžně a láskyplně, že si dokonce postupně získává i kdysi nepřístupné, tzv.chronické nehladiče!!! Její práce staniční sestry v Podhorské nemocnici Bruntál se nádherně přenáší v jejím mateřském profesionalismu i ke kočičkám. V našem útulku není kočička, která ač stále z venku nedůvěřivá, by Zdeničce pozorně nenaslouchala. Je to nádhera, jak se jejím dotekem láme v zarputilém kocourovi dávná nedůvěra s lákající láskou. Zdeničce říkáme právem - anděl! Ne jen pro její laskavou povahu k nám i ke kočičkám, ale také pro její samozřejmou pomoc finanční - na léky, vakcíny, kapsičky, konzervy....nestačily by mi řádky. Vždy je tam, kde je potřeba. Velmi vnímavá bytost na okamžitou pomoc pro nutný a tvrdý chod kočičího útulku. Její cit pro věc je zrovna tak na špičce perfektnosti, jako její vykonaná  práce a láska ke všem kočičkám v útulku.

Zdeničko, neznám a doposud jsem nepotkala nikoho tak oddaného k takové práci, která ač  je nikým neplacená /troufám si napsat/ je s  tak  velkou láskou a s takovým přístupem odvedena. Jsi úžasná v tom jaká jsi a jak co děláš. Jsem  naprosto přesvědčena, že tvá práce v útulku je i tvým posláním a já jsem moc ráda a nejen já, ale i kočičky, že patříš k nám!!! Děkuji Ti za vše a za to, že jsi. Jsi anděl našeho útulku, který - když je třeba, lehce mávne svými  křídly a chmury jsou opět zažehnány!!!



Zdeničce Kodedové - za její ranní, každodenní a odpolední služby! Za práci o víkendech a za tzv.překvápka, na které neřekne nikdy - ne! Ví, když je to pro kočičky, tak je to třeba!!! Neptá se, ale koná. Zdenička po ranní službě, při pěším způsobu provedení, ještě velmi daleko od našeho útulku spěchá za prací. Děkuji Zdeni za dobře odvedenou práci a praní nekonečného prádla z útulku. Za  laskavý přístup nejen  ke kočičkám, k hostům, ale i za to, že je mi často dobrou rádkyní v problémových situacích a je vždy tam, kde je potřeba. Její cit pro daný problém je vždy pro mě neskutečně překvapivý a velmi se podobá i názoru mému. Což mi velmi pomáhá a usnadňuje má rozhodnutí týkající se chodu útulku a adopce koček. Její tichá povaha je i zároveň málomluvná, ale o to více je její podvědomí obohaceno pravou láskou ke kočičkám a ke kolektivu, který spolu dohromady vytváříme. I po letech našeho přátelství jsem přesvědčena, že Zdenička je ten pravý člověk s velkým srdcem a láskou jak pro kočičky tak i ke všem v útulku. Nejednou nám společně uschla slza  na tváři, když jsme sdílely a zdárně vyřešily kočičku či kočičí problém. Nemoci a uzdravování kočiček nás velmi ovlivňuje a zároveň pevně spojuje. 

Zdeni, děkuji Ti nejen za ta léta přátelství, ale hlavně za to, že i po tak velkém vypětí co jsme všechno k vůli kočkám zažily a útulek byl ještě v nedohlednu, jsi stála vždy po mém boku a na kočičky jsi  nezanevřela. Vím, že  každá nová, přicházející kočička má ve tvém srdci velmi hodně místa. Nerada se s nimi loučíš, když od nás odcházejí k lidem do různých domovů - ale tak to má být.!!! Pokud je máš v srdci - budou stále s tebou. A já ti děkuji za ně a za vše co pro ně děláš!!!! 

Jsem moc ráda, že jsem Vás všechny ve svém životě potkala! Lidé, kterých si skutečně velmi vážím a mám ráda. Kéž Vám osud přinese pouze štěstí, zdraví a radost z práce, kterou kočičkám věnujete!!!
.....a k tomu Vám určitě dopomáhej i Bůh!!!

S úctou   
  Dagmar Veselá
zakladatelka a jednatelka útulku ,,Princovo". 


Žádné komentáře:

Okomentovat