úterý 31. srpna 2010

Srpen 2010

Počasí s námi se všemy velmi mává. Vysoké teploty střídají silné bouřky. Bývá často dusno, špatně se dýchá, kočičky méně papají a z horka blinkají. Na štěstí nic vážného. Opět nutně odčervujeme. Začátkem srpna nám zavola paní Zdenka Svobodová z nemocnice Bruntál, že do prostoru pod úrovní vstupu do nemocnice spadlo malinké kotě a strašně mňouká a není možné jej odchytit. Byly jsme na druhém konci města. Vyzvaly jsme tedy Městskou policií aby koťátko odchytili oni. Místo bylo od pohledu opravdu nebezpečné. Městská policie musela svůj pokus po hodině neúspěšné záchrany koťátka vzdát, jelikož byla odvolána k jinému naléhavému případu. Po dvou hodinách jsme tedy přijely my s naší odchytovou výbavou. Vše jsme nastražily a z místa odjely. Byl podvečer a ve vzduchu byl cítit déšť. Moc jsme si přály aby se nám koťátko povedlo odchytit. Lijáky byly v tomto období velmi intenzivní a právem jsme se obávaly o život tohoto malého. Vlivem hluku, který pro jeho záchranu v místě panoval, bylo totiž kotě zalezlé hluboko ve ztoce pro déšť. Voda by ho navždy uvěznila. Den se utišil a my jsme se rozjely dokončit naši záchranu. Šly jsme k místu, kde ve tří metrové hloubce v naší kleci na nás čekalo všemi vytoužené kotě. Přiběhli i zvídaví pozorovatelé, kteří o rozkřiklé akci už věděli, proto si nenechali ujít pohled na toho, kdo to vše způsobil. Dohadovali se, kdo si jej vezme první domů, jak je nádherné a co s ním vlastně budeme dělat? Beruška je opravdu nádherná.Tak koťátku říkáme. Trochu nás z počátku vyděsila, že nechtěla papat a ztrácela se nám před očima.

ATB zabrala a papání jsme ji nutily násilně do tlamičky. Povedlo se. Když se uzdravila, ujala se ji v našem depozitu dokonce kočka, která měla sama dvě svá koťata a Berušce nabídla plný mateřský servis. Dnes je Beruška úžasná kulička. Hravá, krásná rošťanda, zadaptovaná s ostatními kamarády. A strakatá kočičí máma, která nám měsíc utajovala svá koťata, se nám denně pyšně předvádí i s Beruškou. Samozřejmě to vše, pro ni a její děti, pouze z bezpečné vzdálenosti. Na konci srpna jsme se na výzvu jedné paní rozjely na místo, pro mnoho lidí tak říkajíc, nehostinné. Romské sídliště na Dlouhé ul. v Bruntále. Po debatě s těmito lidmi jsme se ocitly na konci Bruntálu v místech, kde jsou podmínky k životu kočiček s koťátky dost těžké. Děti nám ukázaly, kde kočky s mláďaty žijí a po naši rozmluvě nám leccos slíbily. No, věřme jim tedy. Z tohoto konce Bruntálu jsme si odvezly malé mourovaté koťátko asi měsíc staré, hladové a začervené. Je u nás deset dní a po pohlazení, na nás už neprská. Je krásné, s velkýma očima a jmenuje se Myšák. Rubrika-koťátka k osvojení.

Naše činnost je neustálé běhání po terénu, k lékaři a do depozita. Denně do večera, někdy až do noci. Často jsme velmi vyčerpané, ale každý dobrý výsledek a Vaše podpora je tím, co jsme my pro kočičky v Bruntále. Jsme opravdu rádi za každou pomoc, kterou nám i kočičkám projevujete.

S DÍKY KOČKY BRUNTÁL

Žádné komentáře:

Okomentovat